Namens onze opdrachtgever Nexeye komen wij graag in contact met een Group Applications Manager.

IT bij Nexeye staat voor werkende softwareoplossingen in productie, met tevreden eindgebruikers en een onderhoudbaar landschap. IT bij Nexeye maakt een transformatie door waarbij IT zich sterk ontwikkelt naar een proactieve afdeling die faciliterend werkt voor business groei en waarde creatie. Dit landschap ontwikkelt zich naar een component based, best-of-breed landschap met een sterk integratie platform. Naast deze ontwikkeling verbeteren de IT processen en groeien de mensen. De Applications Manager speelt hierbij een belangrijke rol.

Het IT landschap bestaat uit een verscheidenheid aan oplossingen waarbij SAP en de winkel sales systemen/ POS (highly customized systemen) de basis van het werkgebied omvat. Dit werkgebied zal zich verruimen met HR oplossingen, integratie platform (Del Boomi) en meer.

Doel van de rol is om het applicatie landschap te ontwikkelen en te onderhouden. Dit wordt gedaan in een regie functie waarbij de rol zowel de interne teams als de externe leveranciers aanstuurt. Er wordt geen inhouse development gedaan; wel werken de applicatie teams samen met de leveranciers voor scope, requirements, acceptatie en in productie name. Hiervoor gebruiken we een breed assortiment aan tools zoals Jira en Confluence en verschillende methodieken waaronder Agile Scrum. Daarvoor combineert de rol strategisch inzicht, tactisch vernuft en operationele diepte om samen te werken met de diverse stakeholders en de diverse belangen. De Applications Manager helpt de IT roadmap te bepalen èn uit te voeren. Systemen optimaal in te zetten èn met nieuwe oplossingen te komen, samen met de business en de gehele IT afdeling.

De Applications Manager geeft leiding aan de vier application teams (Applicatie Beheerders): Instore systems, Backoffice Applications, Masterdata management and supporting systems. Dit zijn 11 interne medewerkers (waaronder 2 teamleads) en 4 externen (full stack developers).

De Applications Manager is onderdeel van IT MT team, bestaande uit de Group IT director en de IT Operations manager. De IT afdeling bestaat uit een kleine 40 collega’s, 30 interne medewerkers en een externe schil van 10 mensen.

De Applications Manager schakelt met senior management en directie leden van de diverse specialismen in de gehele Nexeye organisatie en speelt een verbindende factor om oplossingen en richtingen te brengen die land -, label – en afdeling overstijgend werken.

In de rol

 • Ben je eindverantwoordelijk voor de applicatie teams en het leveren van business value
 • Zorg je dat systemen soepel draaien en dat vernieuwing plaatsvindt op basis van stakeholder needs en business value
 • Denk je roadmaps uit en help je met de invulling ervan
 • Werk je samen met alle stakeholders voor jouw gebied, intern en extern
 • Laat je, samen met het IT MT, de afdeling groeien in beleving, kennis, plezier
 • Zorg je dat het steeds een beetje beter wordt

Voor de rol

 • Heb je aantoonbare IT ervaring en inhoudelijke kennis van IT systemen zoals ERP, digital, MDM
 • Kun je flow creëren en mensen inspireren om je te volgen
 • Hou je overzicht en balanceer je tussen strategie, tactiek en operatie
 • Heb je ervaring met IT teams aansturen en het uitvoeren van IT projecten
 • Ben je gewend om in een retail omgeving (of vergelijkbare industrie) te werken
 • Heb je aantoonbaar WO level
 • Heb je grotere organisatie van binnen gezien en kun je met die kennis de afdeling helpen met de groei
 • Ben je vloeiend in het Nederlands en Engels
 • Kun je balans houden tussen werk en privé en ben je minimaal 3 dagen per week op kantoor

Voor meer informatie:
Voor meer informatie over bovenstaande positie kan je contact opnemen met Martijn Brinkhorst op Martijn.brinkhorst@deltasearch.eu.
 

Include a message to the recruiters.
Attach a resume file. Accepted file types are DOC, DOCX, PDF, HTML, and TXT.

We are uploading your application. It may take a few moments to read your resume. Please wait!